Ανακοίνωση Κινήσεων Πολιτών για τη  διαδικασία εκλογής της ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα

Η Συντονιστική Επιτροπή των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία»  στη συνεδρίασή της 19ης  Σεπτεμβρίου συζήτησε, μεταξύ των άλλων, και τις εξελίξεις στη διαδικασία εκλογής της ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα  της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης και κατέληξε στα ακόλουθα:

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το έργο που επιτελεί η Ανεξάρτητη Επιτροπή Δεοντολογίας και Διαδικασιών υπό τον καθηγητή Ν. Αλιβιζάτο στην οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας με αδιάβλητο τρόπο.

Η Σ.Ε. στηρίζει απόλυτα το έργο αυτό και απευθύνει κάλεσμα σ’ όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν πνεύμα ευελιξίας, συνεννόησης, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ενότητας για την αναγέννηση της παράταξης.

Για τον απώτερο αυτό σκοπό, είναι αναγκαίο να ξεπερασθούν άμεσα τα οποιαδήποτε εμπόδια έχουν ανακύψει, στα θέματα της ταυτοποίησης των ψηφοφόρων και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, τα εχέγγυα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της ψηφοφορίας με φυσική παρουσία, καθώς και της κατάρτισης του Μητρώου Μελών του νέου φορέα.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία με όλες τις τεχνικές προδιαγραφές για την αδιάβλητη διεξαγωγή της, είναι απολύτως αναγκαία για την ευρύτερη συμμετοχή της κοινωνίας και θα αποτελέσει μια σημαντική καινοτομία στις  πολιτικές διαδικασίες  της χώρας που η προοδευτική δημοκρατική παράταξη οφείλει να προωθήσει.

Στην προεκλογική περίοδο πρέπει να επικρατήσει η διατύπωση θέσεων και ο διάλογος  για τις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει η χώρα στην ανάπτυξη, στη διοίκηση, στην παιδεία, στην παραγωγή, στη φορολογία, στην ποιότητα ζωής, στο κοινωνικό κράτος, την Ευρώπη και την εξωτερική πολιτική  και στην εν γένει λειτουργία και συμπεριφορά μας ως σύγχρονης δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η κοινωνία -το δείχνουν και  οι δημοσκοπήσεις- απαιτεί εδώ και τώρα τη συγκρότηση της ισχυρής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης της κεντροαριστεράς, του προοδευτικού κέντρου, της σοσιαλδημοκρατίας.  . Οι πολίτες δεν κατανοούν τις ατέρμονες διαδικαστικές συζητήσεις και απαιτούν λύσεις στα περίπλοκα προβλήματα της χώρας που η δημοκρατική παράταξη μπορεί να προσφέρει.

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Λεωνίδας Δρανδάκης
6 years ago

Να εμπιστευτούμε την ανεξάρτητη Επιτροπή Δεοντολογίας και διαδικασιών του κ. Αλεβιζάτου. Τελεία και παύλα.