ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συμπαράσταση στους απεργούς διανομείς, οδηγούς κούριερ – ντελίβερι

Οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» στηρίζουν την απεργία που διοργανώνουν σήμερα οι διανομείς, οδηγοί κούριερ – ντελίβερι και ζητούν από τη κυβέρνηση να εξετάσει τόσο τα αιτήματα τους όσο και να προχωρήσει στη θεσμική θωράκιση στα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματά τους.

Είναι αδύνατον να έχουμε εργαζόμενους σήμερα οι οποίοι απασχολούνται υπό τέτοιες συνθήκες έλλειψης ασφάλειας και  που ουσιαστικά επιδοτούν τους εργοδότες τους με τη παροχή των δικών τους δικύκλων ή/και να εργάζονται χωρίς αμοιβή από αυτούς εισπράττοντας μόνο φιλοδωρήματα. 

Η Κυβέρνηση οφείλει να περιορίσει δραστικά την αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, βελτιώνοντας τη θέση των εργαζομένων και να ενδυναμώσει ουσιαστικά το Σ.ΕΠ.Ε. ώστε να ανταποκριθεί στον θεσμικό ρόλο του και να συνδράμει στην πρόληψη της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας και την προστασία των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων.

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια