Δελτίο Τύπου για τη νίκη Μακρόν στη Γαλλία

Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία χαιρετίζουν τη νίκη του Ε. Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές που κλείνει το δρόμο στο ακροδεξιό, εθνικολαϊκό και αντιευρωπαϊκό Εθνικό Μέτωπο της Μ. Λεπέν. Η νίκη του Μακρόν είναι νίκη της Δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ανοιχτής κοινωνίας, της Ευρώπης. Σηματοδοτεί την άμεση ανάγκη για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού στη Γαλλία και του προγραμματικού λόγου καθώς και την καταπολέμηση της διαφθοράς που παράγεται όταν η εξουσία ασκείται χωρίς διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία. 

Ταυτόχρονα όμως η νίκη αυτή ξεπερνά τα γαλλικά σύνορα: ανοίγει μια νέα σελίδα στην Ευρώπη. Δημιουργεί ένα νέο πρότυπο πολιτικής που οι αναφορές του βρίσκονται στο διαφωτισμό, το τρίπτυχο “ισότητα-αδελφοσύνη-ελευθερία”, την ειρήνη, τη δημοκρατία, την οικολογία, την κοινωνική προστασία και την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ξεπερνώντας τα στεγανά των παραδοσιακών κομμάτων. Η νίκη του Μακρόν προσφέρει τη βάση για απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα και για συναντήσεις με νέες πολιτικές δυνάμεις μετά την αποτυχία των παλιών κομμάτων και την καταστροφική ανάδυση εθνολαϊκιστικών, φοβικών και άλλων ακραίων αριστερο-δεξιών δήθεν αντισυστημικών σχημάτων.

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια