Ανακοίνωση των Τομέων Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον Θάνατο του Στάθη Ψάλτη

Έχασε σήμερα την μάχη με τον θάνατο ο αγαπητός σε όλους μας Στάθης Ψάλτης. Ένας ηθοποιός που γέμιζε τα θέατρα, καθώς έκανε τεράστιες επιτυχίες στην επιθεώρηση, ήταν όμως εξαιρετικός και σε δραματικούς ρόλους όπως με την συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά Συμβολαιογράφος στην ΕΡΤ το 1979, και την πρόσφατη εμφάνιση στον ρόλο έκπληξη της παραμάνας, στον Ρωμαίο και Ιουλιέτα σε σκηνοθεσία Δ. Λιγνάδη στο θέατρο Πάνθεον .

Αναμφισβήτητα όμως ο Στάθης Ψάλτης, ταυτίστηκε με τις ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 80.

Με αυτές τις ταινίες έβαλε την σφραγίδα του στην τηλεοπτική ψυχαγωγία της εποχής και αποσπούσε το τρανταχτό γέλιο χιλιάδων τηλεθεατών με τις ατάκες του, με τους νεολογισμούς του που έγιναν σλόγκαν, με τον αυτοσαρκασμό του, με τις μεταμφιέσεις του!  Πάντα αντισυμβατικός και εκκεντρικός, αλλά γνήσια λαϊκός, ακόμα και σήμερα μέσα από τις τηλεοπτικές επαναλήψεις των ταινιών εκείνων, εξακολουθεί να μας χαρίζει το γέλιο, και με το ταλέντο του που ξεχειλίζει, μας ταξιδεύει στα χρόνια της νιότης μας, τα χρόνια της αθωότητας και της ανεμελιάς.
Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στον ρόλο του Ηγούμενου της Μονής Σινά στην ταινία Καζαντζάκης του Γ. Σμαραγδή η οποία θα βγει στις αίθουσες το προσεχές φθινόπωρο.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Αθήνα 21/04/2017

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια