Ανακοίνωση των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» για τις εξελίξεις στην Τουρκία & στη Βενεζουέλα

 

  1. 1. Τουρκία

ΟΙ Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία χαιρετίζουν τη στάση του Τουρκικού λαού που παρά τις αντίξοες καταπιεστικές συνθήκες είτε με ποσοστό 49%  όχι στις επιδιώξεις του προέδρου Τ. Ερντογάν να επιβάλει συνταγματικές μεταρρυθμίσεις για μια «εκλεγμένη δικτατορία».  Βεβαίως ο Τ. Ερντογάν τυπικά πέτυχε το στόχο του:  είναι θεσμικά ισχυρός αλλά πολιτικά είναι ηττημένος. Τονίζουμε την ανάγκη η Τουρκία να επανέλθει  το γρηγορότερο δυνατό  στη δημοκρατική πορεία και στην προοπτική της ένταξης στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Μια δημοκρατική, Ευρωπαϊκή, σταθερή Τουρκία που θα σέβεται τα  ατομικά δικαιώματα, κράτος δικαίου, διεθνές δίκαιο μπορεί να αποτελέσει το στενό  στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας για συνεργασία, ανάπτυξη, συνεννόηση σε διμερές και διεθνές επίπεδο.

  1. Βενεζουέλα

Το δήθεν αριστερό καθεστώς της Βενεζουέλας που θαυμάζoυν  τόσο πολύ ο πρωθυπουργός  A. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ  θα πρέπει να σταματήσει αμέσως την άγρια αιματηρή καταπίεση που ασκεί στο λαό της χώρας και που οδηγεί σε εμφύλια σύγκρουση  και να προχωρήσει σε εκλογές με διεθνείς εγγυήσεις εξασφάλισης του αδιάβλητου χαρακτήρα τους.

 

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
6 years ago

Θα διαφωνήσω κύριοι με το “δήθεν” αριστερό καθεστώς της Βενεζουέλας. Πρόκειται ακριβώς για ένα πραγματικά αριστερό καθεστώς φασιστών και δολοφόνων.