ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σύσκεψη 4μερούς οργάνου ΔΗΣΥ – ανακοίνωση

Συνεδρίασε σήμερα το 4μερές όργανο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο οποίο συμμετείχαν η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γ. Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,  Θ. Θεοχαρόπουλος και ο εκπρόσωπος των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» Ν. Διακουλάκης. Μετά τη σύσκεψη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

1) Οι απαιτήσεις των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, των Η.Π.Α και του Δ.Ν.Τ., αλλά και η Κυβερνητική ανικανότητα και αδυναμία για ουσιαστική και αξιόπιστη διαπραγμάτευση, επιτείνουν την αβεβαιότητα, φέρνουν απειλητικό μπροστά μας το επικίνδυνο δίλημμα «Grexit ή διαρκής λιτότητα».

Όμως, υπάρχει λύση για την υπέρβαση του αδιεξόδου. Και αυτή, ούτε στην παράδοση στον κ. Σόιμπλε βρίσκεται, ούτε και στη δεξιά παλινόρθωση. Είναι  συντηρητικές επιλογές που βαθαίνουν  τα αδιέξοδα  της χώρας.

Βρίσκεται στην Εθνική Συνεννόηση, με συμφωνία σε μια Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια. Ζητήσαμε πολλές φορές ως τώρα την Εθνική Συνεννόηση, προειδοποιώντας για τις συνέπειες της στείρας, με μικροκομματικά κριτήρια, άρνησης από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Αν η πρότασή μας είχε γίνει αποδεκτή, τα αποφασιστικά βήματα για την έξοδο από την κρίση θα είχαν γίνει ,η χώρα θα πατούσε σε στέρεο έδαφος, η οικονομία θα ήταν σε πορεία ανάκαμψης και η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθηση για ένα καλύτερο αύριο θα είχε επιστρέψει.

2) Για αυτό, σήμερα περισσότερο από ποτέ, η χώρα έχει ανάγκη μια ισχυρή Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, παράγοντα πολιτικής σταθερότητας, καταλύτη εθνικής συνεννόησης και φορέα προοδευτικών αλλαγών και ανατροπών, για την διαμόρφωση μια ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα υλοποιήσει ένα εθνικό σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και βιώσιμης ανάπτυξης.  

Το αίτημα της αναγέννησης της Προοδευτικής Παράταξης συντελείται με τη διεύρυνση του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς στο οποίο προχωρεί αποφασιστικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε όλα τα επίπεδα και με τη συστηματική επεξεργασία σύγχρονων προγραμματικών θέσεων και προτάσεων σε όλους τους τομείς. Οι πρωτοβουλίες μας αποδίδουν ήδη  καρπούς.

3) Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ο φορέας συνάντησης, συμπόρευσης και ισότιμης συμμετοχής για την ενιαία πολιτική έκφραση του προοδευτικού χώρου.

Προχωράμε τον Ιούνιο σε ένα θεσμικό, δημοκρατικό, ανοιχτό στην κοινωνία Συνέδριο για την πολιτική και προγραμματική εμβάθυνση και την οργανωτική συγκρότηση ενός σύγχρονου, προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού φορέα . Με σεβασμό στα κόμματα και τις κινήσεις, δημιουργούμε το νέο.

Μια ουσιαστική πολιτική διαδικασία που θα εξειδικεύσει την πρότασή μας για την Προοδευτική Αλλαγή στη χώρα.

Μια προσπάθεια που υπηρετεί την ανάγκη της χώρας και την απαίτηση της κοινωνίας, να διαμορφώσουμε με τη συμμετοχή όλων των προοδευτικών πολιτών μια οραματική και μαζί ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης. Μακριά από εσωστρέφειες που αποδυναμώνουν το εγχείρημα και δεν υπηρετούν το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον.

Να αναδείξουμε τον προοδευτικό χώρο, κυρίαρχο ιδεολογικά και πολιτικά απέναντι στην αριστερή και δεξιά συντήρηση, ισχυρό ρεύμα πλειοψηφίας, πρωταγωνιστή ξανά των εξελίξεων και εγγυητή ενός καλύτερου ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.

10/2/2017

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια