ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Αναζήτηση συγκλίσεων κοινής αποδοχής

Οι “Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία” παραμένουν σταθερά υπέρ του διαλόγου μεταξύ όλων των δυνάμεων του μεσαίου χώρου, για την άμεση συγκρότηση του μεγάλου προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κινήματος που έχει ανάγκη η χώρα.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ήδη διατυπώσει την πρότασή της για τη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης με την οργάνωση ενός «ανοικτού, μαζικού, δημοκρατικού συνεδρίου» το α΄ εξάμηνο του 2017 και τη νέα εκλογή ηγεσίας από την κοινωνική βάση της παράταξης.

Η πρόσφατη διατύπωση της πρότασης του «Ποταμιού» με τα τρία σημεία σε ότι αφορά στο πρόγραμμα, τη συμμετοχή πολιτών και τις ανοικτές διαδικασίες, αλλά και τα 7 σημεία της πρότασης των «3» του «Ώρα Αποφάσεων», δεν διαφοροποιούνται ουσιαστικά από την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η μόνη διαφορά αφορά το χρονοδιάγραμμα για την υπέρβαση των σημερινών κομμάτων και ορισμένα άλλα δευτερεύοντα διαδικαστικά ζητήματα.

Οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία», θεωρούν ότι οι διαφορές αυτές μπορούν να γεφυρωθούν με την αναζήτηση συγκλίσεων κοινής αποδοχής, εφόσον βέβαια, η ενότητα και ανανέωση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς αποτελεί πραγματική επιδίωξη όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων.

Αθήνα 7 Φεβρουαρίου 2017

 

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια