ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

Σταθερή επιλογή  των “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία” είναι η  δημιουργία ενός νέου, ενιαίου ισχυρού πολιτικού φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, για να τεθεί τέρμα στην εικόνα πολυδιάσπασης και αποδυνάμωσης που εξακολουθεί να απογοητεύει και να κρατά σε απόσταση τους πολίτες.

Αυτό είναι το πολιτικό μας πρόταγμα και για να το επιτύχουμε, συμμετέχουμε ως “Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία” στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ ταυτόχρονα βρισκόμαστε σε ανοιχτό διάλογο με συλλογικότητες και προσωπικότητες που έχουν διακριτή πορεία στο χώρο.

Αυτό που προέχει σήμερα για τους πολίτες είναι η ενότητα, η ανανέωση, η διατύπωση της σοσιαλδημοκρατικής πρότασης εξόδου από την κρίση και η μελλοντική πορεία της χώρας μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, δίνοντας το ξεκάθαρο πολιτικό μας στίγμα, τη σαφή στρατηγική μας και το εθνικό σχέδιο παραγωγικής και θεσμικής ανασυγκρότησης, με μια νέα κοινωνική συμφωνία.

Oι πρόσφατες ένταξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη αποτελούν ένα ακόμα βήμα ενότητας, το οποίο θα πρέπει να ακολουθηθεί και από άλλα, που να μην ενισχύουν μία εικόνα αναπαλαίωσης αλλά να δίνουν ένα προσκλητήριο μήνυμα στους νέους ώστε να οδηγηθούμε σε ένα ανοικτό Συνέδριο συνάντησης όλων των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας. Στο Συνέδριο αυτό θα αποφασιστούν το όνομα, τα σύμβολα, το πρόγραμμα, το καταστατικό και στη συνέχεια η εκλογή ηγεσίας από τη βάση του νέου φορέα.

Οι καιροί δεν περιμένουν. Θα πρέπει άμεσα να συνδιαμορφωθεί ο Οδικός Χάρτης στον οποίο θα αποτυπωθούν οι όροι διεξαγωγής αυτού του Συνεδρίου με ισοτιμία, δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες και θα αποφασιστεί η συγκρότηση της οργανωτικής επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων δυνάμεων, με γνώμονα το σεβασμό της αυτονομίας και των απόψεων όσων πάρουν μέρος στο εγχείρημα.

Το καινούργιο, ο νέος ενιαίος φορέας της Παράταξης δεν θα είναι αποτέλεσμα διεργασιών και συμφωνιών κορυφής, ούτε προϊόν μηχανισμών. Ο διάλογος ανάμεσα σε όλες τις δυνάμεις και με την κοινωνία πρέπει να είναι ειλικρινής και με διάθεση υπέρβασης των παθογενειών και των περιχαρακώσεων, προκειμένου να διασφαλιστούν αξιόπιστες, ενοποιητικές δημοκρατικές διαδικασίες. Από το εύρος της συμμετοχής θα εξαρτηθεί, άλλωστε, το εάν θα είναι ένα Συνέδριο ενότητας και ανανέωσης, και σε αυτό έχουμε όλοι την ιστορική ευθύνη και υποχρέωση να συμβάλλουμε.

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2017

Για τη Συντονιστική Γραμματεία

Οι εκπρόσωποι των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία»

Νίκος Διακουλάκης,    Παναγιώτης Ιωακειμίδης,    Γιάννης Τούντας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
iosif ladopoulos
7 years ago

Επειδή όλοι έγιναν προοδευτικοί και ο όρος αυτός δεινοπάθήσέ άπό τους “προοδευτικούς” κάθε λογής από τότε που η λέξη αυτή ανακαλύφτηκε, καλό εί ναι κάποια στιγμή να μας εξηγήσετε, τι εννοείτε εσεις με αυτόν τον όρο, ώστε να μπορούμε να σας παρακολουθούμε. Διαφορετικά η λεξη πλέον προκαλεί φόβο! Απόδειξη, ότι χρησιμοποιείται από όλο το πολιτικό φάσμα, από τους Κομμουνιστές έως τους Ναζιστές! Σήμερα μέχρι και ο Συριζανέλ λέγεται προοδευτικός και διαπιστώνω, ότι κάποιοι από την σοσιαλδημοκρατία, λένε, θέλουν συνεργασία μετεκλογικώς! Έλεος! Σας ευχαριστώ!