Δελτίο Τύπου: Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Παππά

cropped-header_low_july3Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλημοκρατία χαιρετίζουν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο νόμος Παππά κρίθηκε τελεσίδικα αντισυνταγματικός και ως τέτοιος ακυρώνεται αφήνοντας εμβρόντητους ακόμα και αυτούς που είχαν ελπίσει σε μία Σολομώντεια λύση. Μαζί καταπίπτει και η προσπάθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να επιβάλλει αυθαίρετα τους δικούς της όρους λειτουργίας στα τηλεοπτικά μέσα.

Η Κυβέρνηση στο σύνολό της είναι έκθετη με πρώτον τον αρμόδιο Υπουργό Παππά ο οποίος έχει μία οδό διαφυγής, την παραίτηση. Αυτοί που νόμισαν ότι με καθεστωτικές μεθόδους τύπου Όρμπαν θα επιβάλουν μία αυταρχική διακυβέρνηση βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ανεξάρτητη δικαιοσύνη και την ετυμηγορία της.

Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία θα συνεχίσουν να αντιμάχονται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με όρους σεβασμού προς τους θεσμούς και το κράτος δικαίου. Είναι θέμα Δημοκρατίας. Αυτό που προέχει τώρα είναι να γίνει η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στο πλαίσιο των καλών πρακτικών στην ευρωπαϊκή ένωση με  ενεργοποίηση του ΕΣΡ ως αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Αθήνα 27/10/2016

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ΜΚΑ
7 years ago

Άλλα ψηφλιζονται όμως στη Βουλή και τη Διάσκεψη των Προέδρων.