Δήλωση των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» για την Συγκρότηση του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς – Σοσιαλδημοκρατίας

κινήσεις3newsel.cdrΟι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία  εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για τις δυσχέρειες που έχουν ανακύψει στο εγχείρημα προώθησης της διαδικασίας ενότητας/ανανέωσης/ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, Σοσιαλδημοκρατίας, Μεταρρυθμιστικού Κέντρου, προοδευτικών δυνάμεων, σ’ ένα ενιαίο πολιτικό φορέα μέσα από ανοιχτές, διαφανείς, δημοκρατικές διαδικασίες.

Οι δυσχέρειες αυτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να οδηγήσουν στην επιβράδυνση, πολύ περισσότερο στην  εγκατάλειψη του εγχειρήματος αυτού το οποίο έχει τόσο  ανάγκη η χώρα ως προϋπόθεση για τη δημοκρατική ομαλότητα, έξοδο από την κρίση, ανάπτυξη με δικαιοσύνη. Μια τέτοια εξέλιξη θα εξυπηρετούσε μόνο τους  σχεδιασμούς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα εξυπηρετούσε όμως  τη χώρα και την κοινωνία. Δεν έχει νόημα η οποιαδήποτε άσκηση αναζήτησης ευθυνών. Οι φορείς, δυνάμεις, ηγεσίες  και προσωπικότητες που συμπράττουν στη διαδικασία έδειξαν με τη στάση τους ότι διαμοιράζονται ουσιαστικά ένα ευρύ φάσμα  κοινών  θέσεων  και απόψεων. Αυτό πιστοποιήθηκε μεταξύ άλλων  πανηγυρικά στην Επιτροπή Διαλόγου, η οποία κατέληξε σ’ ένα φιλόδοξο κείμενο επεξεργασμένων προτάσεων ως κοινό πρόγραμμα πολιτικής και προτεραιοτήτων πάνω στα ζωτικά θέματα της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η θεμελιακή, αφετηριακή  προγραμματική βάση για την οικοδόμηση του ενιαίου πολιτικού φορέα ως αυτόνομης πολιτικής δύναμης μακριά από το συντηρητισμό της ΝΔ και τον εθνολαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που θα υπηρετεί  το στόχο της εθνικής συνεννόησης για τη μεταρρύθμιση της χώρας και επιστροφής της  στην ευρωπαϊκή κανονικότητα ως ισχυρό ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια σειρά από οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα μπορούν να επιλυθούν σχετικά σύντομα με την επίδειξη καλής θέλησης, ευελιξία σκέψης, αξιοπιστία προσεγγίσεων και αποκατάστασης διαπροσωπικών σχέσεων εμπιστοσύνης. Το θέμα των μελλοντικών κυβερνητικών συνεργασιών θα αντιμετωπισθεί την κατάλληλη στιγμή και υπό το φως των πραγματικών δεδομένων και συνθηκών στη χώρα.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπράττοντες στο εγχείρημα, πολιτικές δυνάμεις, ηγεσίες, προσωπικότητες να ξεπεράσουν οποιεσδήποτε αναστολές και επιφυλάξεις ώστε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα (εκλογή ηγεσίας, Συνέδριο) για τη συγκρότηση του ενιαίου φορέα. Το απαιτεί η κοινωνία, η χώρα, η ιστορία η οποία δεν θα συγχωρέσει οποιαδήποτε κωλυσιεργία ή υπονόμευση του εγχειρήματος.

Οι  Κινήσεις Πολιτών θα επιμείνουν αταλάντευτα στη λογική της ενότητας και της επίτευξης του τελικού στόχου αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες, ευκαιρίες, διαύλους επικοινωνίας για το σκοπό αυτό. Η ενότητα του χώρου μας αφορά όλους, όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.  Ο διάλογος και η διαδικασία συνεχίζονται….

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια