ΔΕΛΤIΟ ΤYΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Για το εκλογικό σύστημα 

Το ισχύον εκλογικό σύστημα πρέπει να αλλάξει για να γίνει πιο αντιπροσωπευτικό και πιο αναλογικό, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη κυβερνησιμότητα της χώρας. Για το σκοπό αυτό οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία υποστηρίζουν με βάση τις αποφάσεις της πρόσφατης Πανελλαδικής τους Συνδιάσκεψης, ένα εκλογικό σύστημα που θα συνδυάζει την εκλογή με σταυρό σε μικρές εκλογικές περιφέρειες και εκλογή με λίστα σε επίπεδο ευρύτερης περιφέρειας, καθώς και τη μείωση του bonus των 50 εδρών, εφόσον το πρώτο κόμμα υπερβαίνει συγκεκριμένο ποσοστό, με τη διατήρηση του ορίου του 3%.

Για την πορεία ανασυγκρότησης της Προοδευτικής Παράταξης

Σε ότι αφορά τα επόμενα βήματα για την ενότητα της Προοδευτικής Παράταξης, θα πρέπει να επιτευχθεί εγκαίρως συμφωνία.Η συμφωνία αυτή δεν μπορεί παρά να αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου και ενιαίου φορέα, παρέχοντας όμως τα αναγκαία χρονικά περιθώρια για να δοκιμαστεί η πολιτική συνεργασία των ενδιαφερομένων δυνάμεων και στελεχών σε όλα τα επίπεδα, ώστε, με τη συνύπαρξη και την όσμωση, να δυναμώσουν οι πολιτικοί δεσμοί και να οικοδομηθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη, αποφεύγοντας στο διάστημα αυτό διφορούμενες δηλώσεις και άσκοπες αψιμαχίες που προκαλούν δυσφορία και απογοήτευση στην κοινωνική βάση της παράταξης. Για το σκοπό αυτό προτείνεται η συγκρότηση το Σεπτέμβριο, ενός ευρέως αντιπροσωπευτικού πολιτικού σώματος με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εμπλεκόμενων δυνάμεων αλλά και στελεχών του χώρου, το οποίο, ως «Ιδρυτική Συνέλευση» θα επικυρώσει το πόρισμα θέσεων της κοινής Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου, θα διακηρύξει ως κοινή προοπτική την ίδρυση του νέου ενιαίου φορέα εντός του 2017, θα εκλέξει ένα κεντρικό πολιτικό όργανο και θα καθορίσει τον οδικό χάρτη που θα περιλαμβάνει την οργάνωση Ιδρυτικού Συνεδρίου και την εκλογή της ηγεσίας από τη βάση. Στο Συνέδριο θα αποφασιστεί η μορφή, το όνομα, τα σύμβολα, το πρόγραμμα,το καταστατικό και το συλλογικό όργανο του νέου φορέα. Σε κάθε περίπτωση, η εκλογή του επικεφαλής, χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία για τη συγκρότηση του ενιαίου φορέα, θα λειτουργήσει διχαστικά, σε βάρος της συνοχής αλλά και της κοινωνικής δυναμικής του εγχειρήματος.

Γραφείο Τύπου–

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια