ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τις σχέσεις των Εκκλησιών

images (1)Στις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία έχουμε εκφραστεί επανειλημμένα, καθώς και πρόσφατα στην Πανελλαδική μας Συνδιάσκεψη, υπέρ του χωρισμού Κράτους και Εκκλησίας. Κανονικά, η χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου να θεωρεί τους Καθολικούς ως μη ανήκοντες σε Χριστιανική Εκκλησία, αλλά σε κοινότητα ή ομολογία δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί. Ωστόσο, αναγνωρίζοντας το ρόλο που διαδραματίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη συνείδηση πολλών πολιτών, θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή μόνον θλίψη και απορία προκαλεί. Εκφέροντας λόγο που θυμίζει Μεσαίωνα, η Ιερά Σύνοδος δυναμιτίζει προσπάθειες δεκαετιών, που έχουν γίνει συστηματικά και από τις δύο Εκκλησίες για την εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων.

Χαιρετίζουμε τη στάση των λιγοστών Ιεραρχών που δεν συμφώνησαν με την πλειοψηφία των συναδέλφων τους. Η Εκκλησία της Ελλάδος πρέπει να εκπέμπει θετικά μηνύματα που έχουν στόχο τη σύγκλιση όλων των Χριστιανικών Εκκλησιών και τη διευκόλυνση του διαθρησκευτικού διαλόγου. Ως χώρα, που ζει σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή και διανύει μία από τις δυσκολότερες φάσεις της εθνικής της ζωής, έχουμε κάθε λόγο να επιδιώξουμε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος.

 

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια