Η Κεντροαριστερά δεν είναι ρουλέτα…

fail-missed-target Κάποιες ισχνές, αλλά γεμάτες φθόνο, φωνές, από το παρελθόν, αποπειρώνται, τώρα που φουντώνουν οι ζυμώσεις, για την ανασυγκρότηση του σοσιαλδημοκρατικού μετώπου, να διαλύσουν στην κυριολεξία τις άλλοτε διάσπαρτες και άλλοτε παροπλισμένες δυνάμεις του κεντροσοσιαλιστικού χώρου, μ’ ένα και μόνο ιταμό στόχο: Από τα συντρίμμια μιας παρόμοιας κατεδάφισης να αναστηλώσουν ένα νέο «ΠΑΣΟΚ», υπό την ηγεμονία του τυχοδιωκτικού και όπου φυσάει ο άνεμος (ΟΦΑ) Συριζαϊκού Διευθυντηρίου (Τσίπρας, Πατήρ και Υιός Παππάς, Νίκος Βούτσης, Γ. Κατρούγκαλος) και ων ουκ έστι αριθμός καιροσκόπων, μιας κατά δήλωσιν και κατ’ ευφημισμόν ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Όμως, ο κεντροσοσιαλιστικός-σοσιαλδημοκρατικός χώρος δεν είναι ρουλέτα πολιτικού καζίνου, για να ποντάρουν σ’ αυτήν αφιονισμένοι για ηγεμονία παίχτες.

Αλλά το πανηγύρι συνεχίζεται με τις ασώματες κεφαλές, τα μαγικά καλειδοσκόπια και τα ημίψηλα καπέλα με τα περιστέρια και τους λαγούς. Και οι ισχνές φωνές αρσενικών και θηλυκών λιποτακτών του ΠΑΣΟΚ, που ενώ το θρυλικό αυτό Κίνημα τους έκανε γνωστούς στον θυρωρό της πολυκατοικίας τους (λέγε με Γ. Κατσιφάρα) ανασύροντάς τους από την αφάνεια, αυτοί λοιπόν οι πεμπτοφαλαγγίτες, ελεύθεροι σκοπευτές, καλούν τους αμφιρρέποντες πολιτευτές και ψηφοφόρους να …ξεχάσουν το ΠΑΣΟΚ, «που δεν υπάρχει» και να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτη και καλύτερη η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που ελέω Γ.Α. Παπανδρέου προήχθη από τέως υπάλληλο καριέρας της τότε ΕΟΚ, σε υπουργό Υγείας και αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, για να διαγραφεί και ν’ αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ για την …αντιμνημονιακή της τοποθέτηση. Φαντασθείτε λοιπόν, ότι αυτή η κυρία καλεί τώρα τους Έλληνες να προσχωρήσουν στην απασφαλισμένη χειροβομβίδα του ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγεί με το τρίτο και τέταρτο θανατηφόρο Μνημόνιο στη λαιμητόμο τον ελληνικό λαό! Είναι ή όχι αυτή η συμπεριφορά ταπεινωτικό προσκύνημα στο χείριστο των Μνημονίων;

Δεν αμφισβητείται το πλούσιο βιογραφικό της εν λόγω κυρίας. Εκείνο όμως που την καθιστά υπόλογη στην κοινή γνώμη είναι η αγνωμοσύνη της προς τους Α.Γ. και Γ.Α. Παπανδρέου, που την προώθησαν σε σειρά επίζηλων αξιωμάτων. Και αντί ν’ ανασκουμπωθεί, επανακάμπτοντας στον μητρικό πολιτικό της χώρο, για την ανασυγκρότησή του, χτυπάει συναγερμό κατεδάφισης του χώρου που την στέγασε και την ανέδειξε. Εδώ πλέον μιλάμε όχι για αγνωμοσύνη, αλλά για αγιάτρευτο μίσος. Τι να πούμε εμείς οι «απ’ έξω» για αυτή την κατάντια… Μόνον δύο λέξεις. «Μη δαγκώνεις το χέρι που σε προστάτεψε».

Όμως, από μια άποψη, το ξεγύμνωμα παρόμοιων πολιτικών εξωμοτών με τη μετατροπή τους σε επίλεκτους καθηγητές Σχολής Γενίτσαρων, όλες λοιπόν αυτές οι αποκαλύψεις οδηγούν στο ξεχώρισμα του ζιζανίου της ήρας από το σιτάρι. Και ως εκ τούτου η Μαριλίζα είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα, σε σειρά επίμεμπτων αποστασιών.

Ο Έλληνας ψηφοφόρος τους γνωρίζει όλους πολύ καλά. Και την κατάλληλη ώρα θα λάβει θέση. Εκτός βεβαίως από τις απολιτικές ηλικίες της καφετέριας που, καθώς φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να τις χρησιμοποιήσει ως ορθοπεδικό δεκανίκι στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, δίνοντας ψήφο στους 17ρηδες…

Προσωπικά είμαι υπέρ της συμμετοχής ακόμη και των …νηπίων στις λαϊκές ετυμηγορίες. Για τον απλούστατο λόγο, ότι ηθικά, είναι αγνότερα από την ψευδοαριστερή νομενκλατούρα.

Συμπέρασμα 1ον: Ο κύριος Τσίπρας και οι συν αυτώ «κατελήφθησαν κλέπτοντες οπώρας εις ξένους οπωρόνας» σύμφωνα με τον Εμμανουήλ Ροϊδη. Ας φροντίσουν επομένως να κάνουν ενέσεις με τσιμέντο «ταχείας πήξεως» στο επισφαλές πολιτικό τους οικοδόμημα. Και ας γνωρίζουν ότι το αλλογενές ανθρώπινο δυναμικό μάλλον κακό θα τους κάνει. Διότι οι εξωμότες όπως έβλαψαν το χώρο που τους ανέδειξε, τα ίδια και χειρότερα θα κάνουν, στα νέα τους καταφύγια. Παλιά μας τέχνη κόσκινο…

Συμπέρασμα 2ον: Δεν είμαι απαισιόδοξος για την τελεσφόρηση της ανασυγκρότησης του κεντροσοσιαλιστικού χώρου. Η προσπάθεια αυτή θα ευοδωθεί με την υποστολή των σημαιών της εγωπάθειας, της δίψας των πρωτείων και των ανόητων παιδικών αλληλοκαρφωμάτων.

 

Πηγή: http://www.tovima.gr

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια