Αποτίμηση της πρώτης πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Η πρώτη πανελλαδική πολιτική – προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έληξε σήμερα με ιδιαίτερη επιτυχία και με την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής διακήρυξης. Η Συνδιάσκεψη αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την ισχυροποίηση και πολιτική ενοποίηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου ριζοσπαστικών προτάσεων για έξοδο από την κρίση και για την κοινωνική και οικονομική ανόρθωση της χώρας, για να ξαναβρεί η Ελλάδα τη θέση που της ανήκει στην Ευρώπη.

Οι θέσεις που αναδείχθηκαν σε όλους τους κρίσιμους τομείς του κράτους, της οικονομίας, της κοινωνίας, όπως οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, η δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, για διακριτό ρόλο της εκκλησίας, για ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, για λογοδοσία, διαφάνεια και πολλά άλλα, θα αποτελέσουν, με επίκεντρο τον πολίτη, τη βάση του διαλόγου με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις και με την κοινωνία. Έτσι θα διευκολυνθούν οι επιθυμητές πολιτικές συγκλίσεις και κυρίως η συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού μεταρρυθμιστικού ρεύματος μέσα στην ίδια την κοινωνία, γιατί καμία μεταρρύθμιση δεν έχει μέλλον χωρίς τη στήριξη των ίδιων των πολιτών.

Οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε η νέα διαδικασία διαλόγου με την κοινωνία πάνω στις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές, να δημιουργήσει ακόμα πιο ευνοϊκές συνθήκες για τη δημιουργία ενός νέου, ενιαίου φορέα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας.

 

Αθήνα 15 Μαΐου 2016

To Γραφείο Τύπου

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Η αλήθεια δεν είναι να λέμε αρεστά πράγματα. Η συνδιάσκεψη δεν άφησε μια ιστορική στιγμή δημιουργίας του δημοκρατικού πλειοψηφικού μετώπου. Ήταν μια στιγμή ανασύνταξης δυνάμεων, βάθρο έκφρασης στελεχών και ηγεσίας, λεπτά ενημέρωσης στα ΜΜΕ. Τέλος.
Η παράλληλη εκδήλωση της ΔΡΑΣΗς με συμμετοχή Θεοδωράκη, Διαμαντοπούλου και άλλων και η αμέτοχη στάση πολλών από τον δικό μας πολιτικό χώρο σημάδεψε αρνητικά τις εξελίξεις.
Πρέπει να γίνει κατανοητό πως πρέπει να υπερβούμε τις αναστολές κάποιων και τις αποκλειστικές κινήσεις ηγεσίας. Να τολμήσουμε εδώ και τώρα το άνοιγμα στην κοινωνία πολιτών με συναντήσεις οργανωτικού τύπου χωρίς ιδεολογικοπολιτικές αναφορές πλαίσιο. Αυτές θα προέλθουν εν καιρώ, με τη ζύμωση της βάσης πάνω στα υπαρκτά πολιτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει, τοπικά, εθνικά, υπερεθνικά.
Η βάση δεν είναι αγέλη τηλεθεατών που πανηγυρίζει τις νίκες των εκπροσώπων του στον πολιτικό στίβο! Ο πολίτης είναι ο παίκτης και από αυτόν εξαρτάται η σύνθεση της ομάδας και οι αποδόσεις της.