Σπ.Λυκούδης: Θέλω τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς με ταχύτερα βήματα

LykoudisSp Αυτά τα βήματα που οδηγούν με μεγαλύτερη ταχύτητα και μεγαλύτερη ευκρίνεια προς την ανάγκη ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, εγώ τα υποστηρίζω, δήλωσε ο Σπ. Λυκούδης, σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ FM», σχετικά με τις διεργασίες στο χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς.

Πρόσθεσε ακόμη πως είναι υπέρ του συντονισμού της δράσης των κοινοβουλευτικών ομάδων, του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. « Κατά τη γνώμη μου είναι θετικό βήμα- είπε. Μακάρι να γίνει. Δεν ξέρω πως θα αντιδράσει απέναντι σε αυτό, το Ποτάμι ως πολιτικός οργανισμός, γιατί έχει πάρα πολλές επιφυλάξεις, πολλές εκ των οποίων είναι ορθές. Δεν θέλω να κάνω κριτική στη Συμπαράταξη και στον τρόπο που χειρίστηκε μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ το ζήτημα, δεν είναι αυτή η ώρα για τέτοια. Μπορεί να υπάρχουν επιφυλάξεις. Εγώ προσωπικά που με ρωτάτε θεωρώ ότι οποιοδήποτε βήμα οδηγεί με μεγαλύτερη ασφάλεια και μεγαλύτερη ταχύτητα στη συγκρότηση του χώρου, το στηρίζω. Και ο συντονισμός των κοινοβουλευτικών ομάδων εμένα μου φαίνεται θετικό βήμα. Άλλωστε στο πλαίσιο του Ποταμιού και στον ίδιο το Σταύρο το έχω πει εδώ και καιρό, πολύ πριν το πει η κ. Γεννηματά».

Σε παρατήρηση ότι είναι σε «σε ελαφρώς διαφορετική κατεύθυνση από τον κ. Θεοδωράκη», ο κ. Λυκούδης απάντησεΣε διαφορετική κατεύθυνση δεν είμαι, σε ταχύτητα μπορεί να είμαι. Υπάρχει μια πολιτική ομιλία δική μου ως βουλευτής του κόμματος στο συνέδριο του Ποταμιού. Αν την διαβάσετε θα δείτε ότι ήμουν πάρα πολύ σαφής στο τι έπρεπε να γίνει. Θεωρώ ότι ήταν θετικό το βήμα που έκανε το Ποτάμι και ο Σταύρος στην εισήγηση του, όπου για πρώτη φορά αναφέρθηκε -και έκανε μια τομή και στη δική του πολιτική σκέψη- στην ανάγκη να συγκροτηθεί ο χώρος. Εγώ επειδή το παλεύω πολύ αυτό το πράγμα και πολύ καιρό και έχω συγκρουστεί και με φίλους μου, έχω οπωσδήποτε μια μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό το καταλαβαίνω. Άλλη κατεύθυνση όμως δεν έχω διότι το Ποτάμι είναι θετικό απέναντι στην ανασυγκρότηση του χώρου. Απλώς με τις δικές του ταχύτητες. Σας το είπα από την αρχή και με ειλικρίνεια ότι επ’ αυτού του θέματος έχω μια απόχρωση και προσωπική, δεν μπορώ να την κρύψω».

Απέκλεισε, τέλος, οποιαδήποτε συνεργασία ΄συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. «Εγώ πιστεύω, – τόνισε- το έχω πει κι άλλες φορές, έτσι όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, με τις πολιτικές που διαμορφώνει και την κατεύθυνση που έχει κτλ, δεν έχει προφανώς καμία σχέση. Απλώς πιστεύω, γιατί ξέρω το χώρο, ότι και σοβαρές και ενδιαφέρουσες και θετικές δυνάμεις προς την κατεύθυνση μιας ευρωπαϊκής σύγχρονης πολιτικής, υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι είναι εγκλωβισμένες σήμερα σε μια απολύτως αδιέξοδη και ανεπαρκή πολιτική, στηριγμένη σε μικρά ή μεγάλα ψεύδη σε σχέση με την πορεία των πραγμάτων κλ, αυτό είναι δική τους ευθύνη και φταίνε. Κακώς. Αλλά ότι υπάρχουν δυνάμεις ενδιαφέρουσες και θετικές και στον ΣΥΡΙΖΑ για μια άλλη πορεία, υπάρχουν, τον ξέρω το χώρο, ξέρω και τους ανθρώπους».

 

Πηγή: http://metarithmisi.gr

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια