Κρίση αξιοπιστίας στον «μεσαίο χώρο»

Τη συνεχιζόμενη κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού προσωπικού επιβεβαιώνει το δεύτερο μέρος της έρευνας της ProRata που δημοσιεύει σήμερα η «Εφ.Συν.», αφού η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απαντά «και οι δύο» στις ερωτήσεις ποιος από τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρείτε πιθανότερο «να επιλέξει “δικούς του ανθρώπους” σε θέσεις-κλειδιά του κρατικού μηχανισμού» (39%) και «να υπηρετήσει οικονομικά συμφέροντα τρίτων» (32%).

Ωστόσο, τα ποσοστά του νέου αρχηγού της Ν.Δ. είναι σχεδόν διπλάσια (25% και 25%) από εκείνα του πρωθυπουργού (18% και 14% αντιστοίχως). Οι ψηφοφόροι θεωρούν ότι οι κατηγορίες που πλήττονται περισσότερο από την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες (25%) και οι αγρότες (15%). Τέλος, στο θέμα του καταμερισμού των ευθυνών για την πορεία του τόπου μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, η συντριπτική πλειοψηφία απαντά «και οι δύο το ίδιο» (57%) και ακολουθεί «η Δεξιά» (29%) και «η Αριστερά» (10%).

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και περισσότερο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αμφισβητούνται από την prorata-erevnaπλειοψηφία των ερωτηθέντων, που τοποθετούνται πολιτικά στο Κέντρο

Στο φως των όσων μεσολάβησαν το καλοκαίρι του 2015 και της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου (τρίτο Μνημόνιο), στην ερώτηση μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών (Τσίπρα-Μητσοτάκη) ποιος πιστεύετε ότι είναι πιθανότερο «να τηρήσει τις υποσχέσεις του», το 57% απαντά «κανένας από τους δύο», το 27% επιλέγει τον αρχηγό της Ν.Δ. και το 12% τον πρωθυπουργό. Το 13% λέει «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ». Ως προς την ικανότητά τους να «συντονίσουν την ηγετική τους ομάδα», το 44% επιλέγει Μητσοτάκη, το 15% Τσίπρα, το 8% λέει «και οι δύο» και το 6% «Δ.Ξ./Δ.Α.».

Πηγή: http://www.efsyn.gr

Εγγραφή
Ειδοποίηση για

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
8 years ago

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΝΕΟ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ.ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΟΥΣΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ