ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 1η Συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Οι εκπρόσωποι των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» κατέθεσαν στη 1η Συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (13/11/2015) τις εξής προτάσεις:

  1. Να αποσαφηνιστεί ο χαρακτήρας του «Ιδρυτικού Συνεδρίου» που αποτελεί απόφαση και του πρόσφατου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ως συνέδριο για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας. Να διαμορφωθεί οδικός χάρτης για το ιδρυτικό συνέδριο, ο οποίος θα περιλαμβάνει το διάλογο με τις ενδιαφερόμενες δυνάμεις και στελέχη του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, δημόσιες εκδηλώσεις και την οργάνωση των προσυνεδριακών και συνεδριακών διαδικασιών με ευθύνη της κεντρικής «Επιτροπής Επανίδρυσης», που αποτελεί και αυτή απόφαση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

  2. Στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου μέχρι το Ιδρυτικό Συνέδριο να ενισχυθεί η πολιτική και οργανωτική λειτουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναβαθμίζοντας την ενιαία πολιτική της έκφραση και αναλαμβάνοντας κοινές πολιτικές πρωτοβουλίες.

  3. Για τις ανάγκες της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης να συγκροτηθούν επιμέρους θεματικές εισηγητικές επιτροπές με τη συμμετοχή και στελεχών του ευρύτερου χώρου, οι οποίες θα επιμεληθούν τις επιμέρους εισηγήσεις και θα οργανώσουν θεματικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες δημόσιου διαλόγου.

Αθήνα, 13/11/2015